CALISTHENICS = mooie kracht!

Calisthenics, de naam zegt het al: MOOIE KRACHT!

Calisthenics is een pure vorm van training met het eigen lichaamsgewicht waarmee je jouw kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en flexibiliteit traint. De perfecte manier van trainen om een ECHT sterk en fit lichaam te creëren!

Calisthenics bij Primitive Gym.

Primitive Gym heeft het enige professionele BarMania rek van Harderwijk en omstreken en ook nog eens binnen! We hebben er lang over nagedacht, maar we zijn er vol voor gegaan. Trainen met het eigen lichaamsgewicht is immers de meest uitdagende en toffe manier van trainen die er is! Tijdens de openingstijden van Primitive Gym ben je als lid altijd welkom om gebruik te maken van onze vrije trainingsruimte met daarin een State of Art BarMania rek! 

Nieuwe hype?

Calisthenics wint de laatste jaren veel aan populariteit, maar het is zeker niet iets nieuws! Het is een eeuwenoude Spartaanse sport die in het oude Griekenland al als trainingsmethode werd toegepast om de soldaten voor te bereiden op de strijd.

Nu, eeuwen later, wordt Calisthenics nog steeds toegepast in legers over de hele wereld om soldaten op een redelijk goedkope manier sterk en fit te houden! 

Ook voor mij?

Ja! Calisthenics is ook voor jou! Laat je niet misleiden door grote, gespierde mensen. Calisthenics is er voor iedereen, juist omdat je traint met je eigen lichaam stelt het je in staat om datgene te doen wat jij wilt!

Trainen met het eigen lichaam stopt niet bij pull ups en push ups, er zijn ontelbare variaties en mogelijkheden te bedenken en uit te voeren. Met Calisthenics ontdek je pas echt jouw innerlijke kracht en kom je er achter dat het om jouw resultaat gaat en niet dat van een ander. Jouw fysieke grenzen verleggen geeft dat bekende overwinningsgevoel.

Een sterkere versie van jezelf worden? Een strijd die je alleen kan winnen met de mentaliteit van een echte Spartaan! Doe aan Calisthenics en maak het onmogelijke mogelijk! 

Hulp nodig?

Wil jij beginnen met Calisthenics maar weet je niet hoe? Er zijn meerdere opties:

Elke dinsdagavond vanaf 19:00 is er een trainer aanwezig rondom het rek. Mocht je vragen hebben mbt Calisthenics, dan staat hij klaar voor je!

Elke zaterdagochtend tussen 09:30 en 12:00 is er een trainer aanwezig in de vrije trainingsruimte om jou te helpen met Calisthenics! Om 09:30 en om 11:00 wordt er speciale aandacht gegeven aan 1 uitdagende oefening, denk aan de muscle-up, front lever, backlever, handstand en andere uitdagende (freestyle) oefeningen.

Hoe ziet zo’n oefening eruit? Hoe train je voor die oefening? Waar moet je op letten? Na de uitleg gaan we met z’n allen lekker aan de gang. Want van elkaars do’s en don’ts leer je het allermeest!

Wil je een persoonlijk schema, gericht op jouw specifieke doelen? DAT KAN! Samen gaan we kijken naar jouw doel en naar een passend schema. Ook buiten de openingstijden van Primitive Gym kan er een afspraak gemaakt worden, wij proberen ons aan jou aan te passen.

Eens in de zoveel tijd wordt er een extra moment (Clinic) ingepland waarin we dieper ingaan op  een bepaalde move/ trainingsmanier. Dit wordt ruim van te voren aan gegeven. Voor deze momenten/clinics wordt er van je verwacht dat je je van tevoren inschrijft!