CALISTHENICS = mooie kracht!

Calisthenics, de naam zegt het al: MOOIE KRACHT!

Calisthenics is een pure vorm van training met het eigen lichaamsgewicht waarmee je jouw kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en flexibiliteit traint. De perfecte manier van trainen om een ECHT sterk en fit lichaam te creëren!

Nieuwe hype?

Calisthenics wint de laatste jaren veel aan populariteit, maar het is zeker niet iets nieuws! Het is een eeuwenoude Spartaanse sport die in het oude Griekenland al als trainingsmethode werd toegepast om de soldaten voor te bereiden op de strijd.

Nu, eeuwen later, wordt Calisthenics nog steeds toegepast in legers over de hele wereld om soldaten op een redelijk goedkope manier sterk en fit te houden!

Calisthenics bij Primitive Gym.

Bij Primitive vind je 2 grote professionele BarManiaPro rekken.

1 rek is gericht op basic oefeningen waar je bijv. perfect je Pull-ups of muscle-ups kunt trainen! Het 2e rek is ontworpen en gebouwd voor Freestyle calisthenics.

Het is een waar freestyle walhalla van 150m2 waar echt alles getraind kan worden.

Ons plafond is 8 meter hoog en onze valmat 60cm dik!

Primitive is binnen een paar maanden een thuishaven geworden voor veel gewaardeerde professionele atleten en beginners in de sport!

Ook voor mij?

Ja! Calisthenics is ook voor jou! Laat je niet misleiden door grote, gespierde mensen. Calisthenics is er voor iedereen, juist omdat je traint met je eigen lichaam stelt het je in staat om datgene te doen wat jij wilt!

Trainen met het eigen lichaam stopt niet bij pull ups en push ups, er zijn ontelbare variaties en mogelijkheden te bedenken en uit te voeren. Met Calisthenics ontdek je pas echt jouw innerlijke kracht en kom je erachter dat het om jouw resultaat gaat en niet dat van een ander. Jouw fysieke grenzen verleggen geeft dat bekende overwinningsgevoel.

Een sterkere versie van jezelf worden? Een strijd die je alleen kan winnen met de mentaliteit van een echte Spartaan! Doe aan Calisthenics en maak het onmogelijke mogelijk!

Hulp nodig?

Wil jij beginnen met Calisthenics maar weet je niet hoe? Er zijn meerdere opties:

Elke maandag, woensdag en donderdagavond is er een trainer aanwezig rondom het rek. Mocht je vragen hebben m.b.t. Calisthenics, dan staat hij klaar voor je!

Elke zaterdagochtend tussen 08:00 en 12:00 is er een trainer aanwezig in de vrije trainingsruimte om jou te helpen met Calisthenics!

Wil je een persoonlijk schema, gericht op jouw specifieke doelen? DAT KAN! Samen gaan we kijken naar jouw doel en naar een passend schema. Na het creëren van het schema zullen we het samen met jouw doorlopen en evt. veranderen waar nodig!

Eens in de zoveel tijd wordt er een extra moment (Clinic) ingepland waarin we dieper ingaan op een bepaalde move/ trainingsmanier. Dit wordt ruim van tevoren aan gegeven. Voor deze momenten/clinics wordt er van je verwacht dat je je van tevoren inschrijft!