Carl Johan

Hoi allemaal!

Mijn naam is Carl-Johan, ik ben 28 jaar en woon al vrijwel mijn hele leven in Harderwijk. Bij Primitive Gym ben ik vooral buiten te vinden, alle bootcamps en outdoor trainingen zijn voor mijn rekening.

Jarenlang heb ik vrijwel niets aan sporten gedaan, na jaren hockeyen was ik vooral in de kroeg te vin-den. Dat was ook te zien. In 2016 heb ik een proefles gedaan bij Sander en toen was ik na 3 minuten zo kapot dat ik wist dat ik weer wat moest gaan doen. Het heeft nog een jaar of 2 gekost voordat ik ook door had dat voeding best wel belangrijk is voor je lichaam, sindsdien probeer ik van alles en nog wat uit met voeding en verschillende manieren van sporten!

In februari 2016 ben ik lid geworden van Primitive Gym, direct na de opening, en een halfjaar later stond ik als trainer voor de groep. In het dagelijks leven ben ik docent op het SOMA College in Harderwijk en ik heb van mijn 12e tot 17e hockey training gegeven bij MHC de Mezen, dus voor een groep staan doe ik met veel plezier!

Zelf sport ik zeker 4 tot 6 keer in de week en dan doe ik van alles. Van een potje basketballen bij de voordeur, tot hardlopen, calisthenics (statics/sets en reps), krachttraining en squash. Ik train vooral omdat ik het leuk vind om na een dag werken even nog wat energie kwijt te raken! Daarnaast train ik omdat ik graag mee doe aan obstakel runs zoals Strong Viking en Mud Masters, in 2019 heb ik een keer de Iron Viking gelopen met Bouke (42 km met obstakels) en dat ga ik de komende jaren nog vaker doen!

Bij Primitive Gym ben ik vooral bekend als de huissadist, de schreeuwer en die gozer die altijd lacht. Ik vind training geven geweldig, ik vind het heerlijk om je net even een stapje verder te laten gaan maar ook om je te helpen met oefeningen waar je moeite mee hebt. Bij mij kan een normale training ineens een stuk zwaarder worden (timer die het niet doet, extra rondjes omdat iemand een grote mond heeft, extra gewicht krijgen om de training zwaarder te maken) maar dat doe ik allemaal omdat ik graag het beste uit je wil halen!

Ik hoop je snel te zien bij één van de buiten trainingen!

Carl-Johan