Carl Johan

Sporten en lesgeven zijn praktisch mijn tweede natuur. Bij Primitive Gym ben ik de man achter de donderdagavond HIIT-sessies, maar je kunt me ook aantreffen bij de bootcamps, Power- of Calisthenics-trainingen.

Van jongs af aan vond ik sporten al geweldig. Vroeger was ik erg fanatiek met hockey bezig, totdat een knieblessure me een halt toeriep. Ik ben toen overgestapt op fitness, maar eigenlijk was ik vooral in de kroeg te vinden. De combinatie van weinig of niet sporten en veel drinken in de kroeg was te zien. Toen Primitive Gym Harderwijk opende heb ik een proefles gedaan bij Sander. Binnen drie minuten was ik zó kapot dat ik het zeker wist, ik moest weer gaan sporten! Ik heb me direct ingeschreven en ben nooit meer weggegaan.

Het duurde nog een paar jaar voordat ik besefte dat voeding een essentieel onderdeel is van een fitte en gezonde levensstijl. Sindsdien experimenteer ik volop met voeding en verschillende trainingsmethoden. Een halfjaar later vroeg Sander of ik ook les wilde geven. Met mijn onderwijsachtergrond, jarenlange ervaring bij de hockey club en passie voor sport, hoefde ik daar geen seconde over na te denken.

Zelf train ik 4 tot 6 keer per week, en mijn workouts variëren van basketbal voor de deur tot hardlopen, calisthenics (met een focus op statische oefeningen, sets en herhalingen), krachttraining en squash. Sporten is voor mij vooral een fijne manier om na een dag werken nog wat energie kwijt te kunnen. Als het op trainen van de benen aankomt, ben ik jouw go-to guy. Als je een benentraining wilt die je de rest van de week doet voelen, ben ik er voor je! Maar zeker ook wanneer er oefeningen zijn waar je extra ondersteuning bij zou willen.

Bij Primitive Gym sta ik bekend als de huissadist, de motivator en die gozer die altijd lacht en vrolijk is. Lesgeven is mijn passie. Ik vind het geweldig om je te pushen tot het uiterste, maar ook om je te ondersteunen bij lastige oefeningen. Bij mij kan een gewone trainingen ineens een stuk zwaarder worden (soms houdt de timer er spontaan mee op, extra rondjes omdat iemand een grote mond heeft of extra gewicht om de training nog net dat beetje zwaarder te maken) maar dat doe ik allemaal omdat ik het beste uit jou naar boven wil halen!

Ik kijk ernaar uit je snel te zien bij een van onze trainingen!