https://www.youtube.com/watch?v=p-NV3-v_qNc

Primitive HIIT

Primitive HIIT is zoals de naam al zegt een HIIT work-out. Bij een HIIT work-out worden kortdurende intensieve oefeningen afgewisseld met minder intensieve oefeningen of een korte pauze. Doordat de work-out zo intensief is, verbrand je niet alleen vet tijdens de work-out, maar ook tot meer dan 24 uur na de training!

Maar er is meer! Naast vetverbranding zal je al snel merken dat je veel sterker wordt en daarbij een strakker en gespierder lichaam zult krijgen. Ook zal je uithoudingsvermogen toenemen, je wordt flexibeler, je verbetert je coördinatie, je conditie vliegt vooruit en naast dit alles zal je je waarschijnlijk stukken beter gaan voelen! En zeg nou zelf, wat is er belangrijker dan hoe jij in je vel zit?

Ik vind sporten altijd zo snel saai worden, hoe zit dat met Primitive Fitness?

Sporten is naar onze mening nooit saai als je jezelf blijft pushen en vooruit ziet gaan!De basis van de trainingen blijft hetzelfde, je werkt op secondes, je wordt moe, je zweet, je spieren verzuren en je wordt fitter!
Wel doen we er alles aan om het elke keer zo spannend mogelijk te maken. We blijven uitdagende oefeningen zoeken en bedenken, het tijdsinterval is elke keer weer anders en een verrassing. De opzet van de zaal/ trainingen is altijd anders, hetzelfde als de indeling van groepen! Daarnaast is de energie van de trainers bizar hoog! We blijven het maximale van je vragen!

Je start samen, je stopt samen!

Doordat we in level 1 en 2 altijd met tijdsintervallen werken zal er nooit iemand als laatste klaar zijn, we starten samen en we stoppen samen!
We zeggen dus nooit: “Doe 30 push-ups!” maar “Doe 30 seconden push-ups!”
Je zult zien dat jij misschien 8 push-ups maakt binnen 30 seconden, de buurvrouw 4 en de buurman 15. Iedereen voltooit elke tijdsinterval op zijn/haar maximale niveau.

Je bent samen maar toch alleen….

In de Primitive Fitness trainingen zijn maximaal 14 deelnemers aanwezig en je zult nooit alleen trainen. Wees niet bang dat er continu op je gelet wordt door medesporters, want iedereen is zo met zichzelf bezig dat ze geen tijd hebben om op jou te letten!
JIJ MAAKT JOUW EIGEN TRAINING! Jij bepaalt op welke intensiteit en weerstand je sport! De enige persoon die wel echt op jou let is de trainer, hij of zij probeert je te corrigeren waar nodig en maximaal te motiveren!

Voor iedereen!

Iedereen kan mee doen aan Primitive Fitness! Omdat we trainen met het eigen lichaam (+ een aantal uitdagende attributen) en niet met gigantische gewichten neemt de kans op blessures flink af! Daarnaast in het leuke van trainen op onze manier dat je alle oefeningen in meerdere variaties kunt uitvoeren! Lukt het origineel je niet meer? Doe een stapje terug in de uitvoering! Te makkelijk uit te voeren? Kies voor een zwaardere variant!

Waarom 2 levels?

We bieden Primitive Fitness in 2 levels aan. Aan de hand van de door jouw ingevulde vragenlijst (of het intakegesprek) kijken we samen welk level voor jou het meest geschikt is om mee te beginnen!
Als je bijvoorbeeld al jarenlang niet dichter in de buurt bent geweest bij sport dan voetbal op TV is het waarschijnlijk verstandig om bij Fitness level 1 te beginnen!
Doe je al een poosje aan sport maar wil je iets anders proberen dan is level 2 waarschijnlijk weer beter geschikt voor jou!
Ook kan het voor komen dat we aan de hand van jouw proefles aanvraag bepalen dat het verstandiger is om met een privé-lesje(s) te beginnen. Dit zullen we in overleg met jou bepalen en inplannen