Sander  |  Juli 2023

Het is alweer een tijdje geleden, hier ben ik weer met een update, een kort verhaaltje over de laatste 3 jaar! (Je vindt oude verhalen hieronder, misschien leuk om te lezen!)

Heel eerlijk? Mijn passie raakte even zoek na de Covid-periode. Maar die heb ik dubbel en dwars teruggevonden! Hierdoor is Primitive uitgegroeid tot een sportschool met een super gevarieerd aanbod.

De afgelopen drie jaar hebben we niet stilgezeten! Er zijn enorm veel veranderingen doorgevoerd. De vloer is nu niet alleen af, maar ook veel groter geworden. Je vindt hier Plateloaded apparaten en weightstack machines! Machines? Absoluut. We zijn bijna helemaal compleet, inclusief krachttrainingsapparatuur. Ook op de begane grond is ook flink wat “speelgoed” toegevoegd, inclusief een grote freeweight plek!

Ons team heeft ook wat nieuwe gezichten erbij. Als je meer groepslessen hebt, heb je meer trainers nodig, natuurlijk! Je kunt kennismaken met onze trainers bij het kopje TEAM. En wat ben ik blij met ons team! Iedereen staat goed op zijn plek en heeft het goed naar zijn zin.  Hun passie en plezier zie je terug in elke training. Onze groepslessen zijn nog steeds uitdagend en toch toegankelijk. Twijfel je of onze sportschool een goeie match is? Kom gerust eens langs en ervaar het zelf! 😉

Na 7,5 jaar sinds de start van Primitive ben ik nog steeds trots! Op de gym zelf, op het team, op mezelf, en natuurlijk op onze geweldige leden! Het is bizar hoeveel mensen al JAREN bij ons zijn en nog steeds enthousiast zijn, fantastisch!

Daar zijn we weer, anderhalf jaar na mijn vorige verhaaltje op deze pagina.

Wat is het weer bizar snel voorbij gegaan en wat ben in TROTS op Primitive, haar personeel en alle leden! In de afgelopen anderhalf jaar is weer enorm veel veranderd. We hebben niet stil gezeten! Primitive ziet er nog strakker en groter uit, er staan meer attributen, we zijn bezig met een extra verdiepingsvloer, we hebben een heerlijke buitenplek met calisthenicsrek en enorme veranda gecreëerd en daarnaast is onze tweede trainingszaal af!

Dankzij de tweede zaal draaien er nu per week 13 groeps trainingen extra. Dit kunnen we niet bolwerken met ons kleine groepje trainers dus daarom is Primitive weer 2 toppers rijker. Bastiaan, die jullie gaat voorzien van een hele hoop Power en Calisthenics trainingen. Bastiaan staat de hele dinsdag en de hele donderdag in de gym, dit betekend dat we vanaf deze zomer ook de dinsdag en donderdag open zijn voor vrije training! Als 2e is Louigi erbij gekomen, een fanatieke sporter en vechtsporter die jullie op maandag (en later ook op woensdag) gaat voorzien van KILLING bokszaklessen : Primitive Bag.

Ik krijg wel eens de vraag; Wanneer denk je dat je stopt met uitbreiden en Primitive groter maken? Ben je niet bang dat je TE groot wordt? Mijn antwoord; Alles wat ik doe met Primitive doe ik grotendeels voor de leden. Zolang m’n leden enthousiast blijven blijf ik vooruitgaan. Daarnaast vindt ik het enorm belangrijk dat ik alle leden ken. Op het moment dat ik op 1 dag een aantal mensen niet bij naam kan noemen zal er een lampje bij me gaan branden! Geloof me…. dat kan nog wel even duren!

 

Wat brengen de volgende maanden/ jaren?

In de aankomende maanden zal de verdieping langzaam afgemaakt worden. Het is de bedoeling dat hier wat plateloaded apparaten komen te staan en dingen zoals de pulleys zullen naar boven verhuizen. Beneden is dan meer ruimte voor freeweight/ powerlifting. Powerlifting is iets wat in de aankomende maanden/ jaren meer naar voren gaat komen bij Primitive! Daarnaast blijven onze trainingen en calisthenics altijd centraal staan!

 

Wat is je de afgelopen 1,5 jaar het meest bijgebleven?

Vrij recent hebben we natuurlijk te maken gehad met Corona, iets waardoor ik verplicht werd alle bedrijfsvoering stil te leggen. In de stress geschoten? Nee hoor, het eerste wat ik tegen de jongens zijn was: Hier komen we sterker en beter uit! Hoe moeilijk het ook gaat zijn. Samen waren we in staat om een dag later al thuis workouts incl. toffe filmpjes aan te bieden, even later ook LIVE op zoom.

Op het moment dat Rutte zei: Buitensporten mag! Hebben we in 2 dagen de hele gym naar buiten verplaatst zodat ALLE trainingen weer van start konden gaan. Zelfs vrij trainen  werd ruim aangeboden! In deze periode hebben wij van Primitive laten zien dat we niet zo maar een sportschool zijn! We zijn er voor jullie!

Twijfel jij nog om langs te komen bij ons? Niet twijfelen, kom langs en doe een keer mee.

We zullen ook jouw naam niet snel vergeten!

Wat zullen de volgende 2 jaar brengen?

Deze vraag stelde ik aan het einde van m’n vorige verhaaltje. (januari 2018) NOOIT had ik durven dromen dat Primitive zo’n succes zou worden als het nu is! We zijn inmiddels verhuist naar een pand dat bijna 6 keer zo groot is als de oude locatie. We hebben weer een hoop nieuwe enthousiaste leden mogen verwelkomen en het team is weer 2 topgasten rijker! (Bouke & Jeroen) Primitive ontvangt inmiddels elke dag een leuke groep met leden. Vooral uit Harderwijk natuurlijk maar onze leden komen inmiddels al uit bijv. Putten, Amsterdam, Zaandam, Hardenberg en zelfs Groningen!

Met deze verhuizing hebben we het plaatje dat ik in het begin van Primitive had waar kunnen maken! Een enorme ruimte om vrij te trainen met een afgesloten HIIT-trainingsruimte. Er is zelfs nog een grote ruimte over waar zsm goed gebruik van gemaakt gaat worden. Inmiddels ben ik 3,5 jaar verder na de start van Primitive en nog elke dag heb ik zin om de deur van het slot te halen! De aankomende jaren gaan op hetzelfde gebied maar ook op een aantal nieuwe gebieden een hoop goeds brengen!

Daar zijn we weer, 2 jaar na de start van mijn droom!
Er zijn inmiddels dingen gebeurd waar ik niet van durfde te dromen:

Het Primitive team is inmiddels 3 toppers rijker;
Ik mag mijzelf officieel Calisthenics trainer noemen;
We hebben superveel toffe trouwe leden erbij;
We hebben een professioneel Calisthenics rek in onze trainingsruimte;
We hebben een eigen Primitive Gym APP;
We geven elke week minstens 30 trainingen (dat zijn er 20 meer dan bij de start van Primitive Gym);
We zijn officieel partner van het Calisthenics Opleidings Instituut! Dat betekend dat het COI haar opleidingen geeft op onze locatie.

Elke dag geniet ik een beetje meer van de Gym en alles er omheen: de mensen, de reacties, de vriendschappen, de behaalde doelen!
Primitive Gym is niet meer mijn gym, het is ONZE gym!
We maken het samen tot wat het is, een SUCCES!

Wat zullen de volgende 2 jaar brengen?

WILLEN is KUNNEN!