Sinds 2018 is Primitive Gym een officiële opleidingslocatie van het COI.

Het Calisthenics Opleidings Instituut (COI) is het eerste en enige opleidingsinstituut in Nederland dat zich volledig richt op calisthenics en functional fitness. Het is ons doel om de kennis over deze vorm van trainen over te brengen op iedereen die als calisthenics- en functional fitness trainer aan de slag wil. Daarmee willen we deze sport bovendien groter maken in Nederland. Samen met jou?

Opleiding Calisthenics-trainer A.

De eerste opleiding die gegeven wordt bij Primitive Gym is Calisthenics-trainer A

en start zondag 11 maart 2018. Tijdens de opleidingsdagen is de Gym gesloten, dat betekend dus meer rust om alle interessante stof volledig in je op te nemen!

De opleiding Calisthenics-trainer A stoomt je klaar voor het trainerschap. Het gaat om 5 lesdagen en de afsluitende examendag, verspreid over 6 weken. De lessen (die elk 6 à 7 uur duren) vinden plaats in het weekend. De opleiding is uitdagend voor iedere cursist, ook als je al calisthenics-kennis hebt.

Na deze opleiding heb jij een branche-erkend diploma in handen waarmee jij aan de slag kan als calisthenics trainer. Het is overigens de enige calisthenics opleiding die door de Nederlandse Calisthenicsbond is erkend.